dissabte, 24 de febrer del 2018

Antonio Pampliega (Madrid, 1982) és un periodista i corresponsal de guerra freelance.

           Va ser un dels primers periodistes a arribar a Síria, on va estar per primera vegada el 2011. Entre altres projectes, ha fet el reportatge Infiltrados per a Cuatro sobre la guerra de Síria. El maig de 2015 va rebre el Premio de la Buena Prensa a la millor sèrie de reportatges, per la seva feina a Alepo per El Mundo. Va estar segrestat 10 mesos a Síria juntament amb els també corresponsals de guerra Ángel Sastre i José Manuel López des del 13 de juliol de 2015 fins al 7 de maig de 2016.


LATE MOTIV - Antonio Pampliega. "En la oscuridad".

https://www.youtube.com/watch?v=5U1aeq1dzjg

En la oscuridad de Antonio Pampliega | Sinfiltros.com

VIDEO-CLIPS of Coldplay.


Robert Capa (1913 -1954), va ser un dels fotògrafs dels corresponsals de la guerra més famosos del segle XX.

        Robert Capa (de nom real Ernest Andrei Friedmann) era natural de Budapest, Hongria, on formava part d'una família jueva. La seva mare era modista i el seu pare un pensador intel·lectual. Com que sa mare es va veure obligada a instal·lar el seu taller a casa a causa de la gran depressió de 1929, l'Ernest voltava pels carrers de la ciutat, i així va ser com va conèixer Eva Besnyo, que el va iniciar en l'art de la fotografia. Més tard, quan va complir la majoria d'edat, es va veure obligat a sortir del país, com molts altres joves del moment, pressionat per la falta d'un govern democràtic i socialista. Després de passar per alemanya, va anar a parar a París, on va trobar una bona feina de reporter, per fotografiar les revoltes i mobilitzacions del front popular.
       Aproximadament l'any 1934, intentant fugir del nazisme, coneix la fotògrafa alemanya Gerda Taro, qui més tard esdevindria la seva companya sentimental i professional. En veure que les seves fotos acostumaven a ser refusades, s'inventen el pseudònim “Robert Capa”, un suposat fotògraf americà. D'aquí ve la polèmica de qui dels dos va ser l'autor d'algunes de les seves obres més famoses.
      L'any 1947 va fundar, amb l'ajuda de Henri Cartier-BressonRodgerVandivert y David Seymour, la prestigiosa agència fotogràfica Magnum Photos, que s'ha mantingut fins a l'actualitat. Allà va fer una gran feina fotogràfica, i no tan sols d'escenaris de guerra sinó també en el camp artístic, on tenia grans amistats com Pablo Picasso, Ernest Hemingway o John Steinbeck.
     Tots els seus amics, els qui havien convertit una partida de pòquer o havien pres una copa amb ell foren retratats. Entre aquests hi havia un grup íntim amb gent com Ernest HemingwayJohn SteinbeckIrwin Shaw, el columnista Art Buchwald, el guionista Peter Viertel i els cineastes John Huston i Anatole LitvakPablo Picasso i Françoise Gilot eren també molt bons amics de Capa.
https://www.youtube.com/watch?v=EXlcZMZhvQY

Misterios de la Historia: Robert Capa

dijous, 22 de febrer del 2018

9 consells de composició fotogràfica basat en el treball del fotoperiodista Steve Mc Curry.


Mary Ellen Mark


Mary Ellen Mark

Mary Ellen Mark fue una fotógrafa americana (nacida el 20 de marzo de 1940 en Philadelphia, Pennsylvania, fallecida el 25 de mayo de 2015) conocida por su artículos de fotoperiodismo, sus retratos y sus trabajos en publicidad.


(c) Mary Ellen Mark

No quiero cambiarme al digital. No va conmigo ni con mi trabajo.
Siempre recomiendo a mis alumnos que no vendan sus cámaras analógicas.
¡Cuando ya no las fabrique nadie valdrán una fortuna!.

Biografía

Comenzó a fotografiar con 9 años con una cámara Box Brownie camera. En 1962 obtuvo un BFA en Pintura e Historia del Arte en la Universidad de Pensilvania. En 1964 un Masters Degree en fotoperiodismo en la Annenberg School for Communication.
Además de consagrarse como una excelente fotógrafa, ha contribuido en The New Yorker y ha publicado fotos de retratos y ensayos en publicaciones como Life, New York Times Magazine, Rolling Stone y Vanity Fair.
Durante más de cuatro décadas, viajó extensamente para hacer fotografías que reflejan un alto grado de humanismo.
Ha logrado numerosos premios y reconocimientos. Estos son sus premios más recientes: 
  • En 2001, el Cornell Capa Award, International Center of Photography
  • En 2003, el Lucie Award for Outstanding Achievement en fotografía documental
  • En 2004 el World Press Photo AwardsFirst Prize in the Arts (por su serie Twins).


Trabajó en la fotografía fija de numerosas películas y realizó campañas de publicidad para Barnes and Noble, British Levis, Coach Bags, Eileen Fisher, Hasselblad, Heineken, Keds, Mass Mutual, Nissan y Patek Philippe.
Sus temas ineludibles han sido siempre los marginados, los sin casa, drogadictos, discapacitados y la cruda realidad que el mundo moderno parece no querer admitir.

https://www.youtube.com/watch?v=NwolwAPJTK0

Annie Leibovitz: fotògrafa estatunidenca. Va ser la primera dona a exposar la seva obra en la National Portrait Gallery de Washington DC


Imatge relacionadaImatge relacionada

Weegee fotògraf de premsa, conegut per la seva fotografia de carrer, és famós per contestar "f/8 i ser allà" quan van preguntar-li sobre la seva tècnica fotogràfica.

           Resultat d'imatges de WeegeeImatge relacionada

Imatge relacionada

           Nasqué al 1899 a Zolochiv, (Ucraïna), i va emigrar amb a seva família a Nova York l'any 1909. Weegee era el pseudònim d'Arthur (Usher) Fellig (12 de juny de 1899 – 26 de desembre de 1968), un fotògraf de premsa, conegut per la fotografia de carrer d'unes característiques dures i negres.Weegee va treballar a Manhattan, al Lower East Side de Nova York com a fotògraf de premsa durant els anys 1930s i 1940s, i va desenvolupar el seu estil seguint els serveis d'emergència de la ciutat i documentant la seva activitat. Gran part de la seva feina documenta escenes realistes de vida urbana, delictes, lesions i morts. Weegee va publicar llibres fotogràfics i també va treballar al cinema, inicialment fent els seus propis curts i més tard col·laborant amb directors com Jack Donohue i Stanley Kubrick. L'any 1938, Fellig era l'únic reporter de premsa de Nova York amb permís per tenir una ràdio portàtil de policia. Va mantenir una cambra fosca completa al maleter del seu cotxe, per tal d'accelerar el llençament del producte als diaris. Weegee treballava principalment en clubs nocturns; va escoltar de prop les transmissions i sovint va superar les autoritats a l'escena.Fellig va agafar el seu sobrenom, una representació fonètica de Ouija, a causa de la seva freqüent aparició a escenes minuts després de delictes, focs o altres emergències en ser informades a les autoritats.