dimecres, 28 de febrer del 2018

L'agència Magnum Photos és una agència internacional de fotografia, amb oficines a Nova York, París, Londres i Tòquio.

Resultat d'imatges de magnum agènciaMagnum va ser fundada el 1947 pels reporters de guerra Robert Capa, David Seymour "Chim", Henri Cartier-Bresson, George Rodger i Bill Vandivert, a més de Maria Eisner i Rita Vandivert, primera presidenta. Cadascun dels fundadors va posar un capital de 400 dòlars, sent aquesta agència una de les primeres cooperatives en el món de la fotografia.
Resultat d'imatges de magnum agènciaPer primera vegada eren els mateixos fotògrafs qui tenien els seus drets, car fins llavors l'empresa que comprava les fotografies les podia usar sempre que desitgés sense pagar més als fotògrafs.
Actualment té la seua seu principal a Nova York.
https://www.magnumphotos.com/photographers/

Henri Cartier-Bresson (1908-2004). Va ser un cèlebre fotògraf francès cofundador de l'agència cooperativa de fotografia MAGNUM.

 Molts el consideren el pare del fotoreportatge, la fotografia de carrer i la fotografia natural. Va defensar sempre la idea d'atrapar «l'instant decisiu». Es tractava, per tant, de posar el cap, l'ull i el cor en el mateix moment en el qual es desenvolupava el clímax d'una acció. Després de fer petites incursions al moviment surrealista va fundar l'agència fotogràfica Magnum amb Robert Capa, David Seymour i George Rodger.  Durant la seva carrera va tenir l'oportunitat de fotografiar personalitats com Pablo Picasso, Henri Matisse, Marie Curie, Edith Piaf, Fidel Castro i Ernesto Guevara. A més, va cobrir importants esdeveniments com la mort de Mohandas Gandhi, la Guerra Civil espanyola o l'entrada triomfal de Mao Zedong a Pequín. Cartier-Bresson va ser el primer periodista occidental que va poder visitar l'URSS després de la mort de Stalin.